PARRANAJO!

"Mun vaimokin ajaa muovihöylällä, kyllä vaimo tietää!" Tiesitkö että meille miehille on myös oma tapa viimeistellä kasvomme huom. siis ihan oma tapa. Ei lähetäkkään lainaan sitä venus höylää nyt ihan ensimmäisenä. Monessa asiassa on hyvä kunnioittaa perinteitä, niin kuin myös parranajossa. Hoidetaan tää homma niin kuin vaarimme tekivät, niin kuin äijät tekevät.

 

Valmistelu

Hyvä vaihtoehto on varata aika Dick Johnsonin Barber Shoppiin ja kaikki tämä tehdään sinun puolestasi, mutta vedetään tällä kertaa itse. Asetu peilin eteen ja tuijota itseäsi hetki silmästä silmään, ensimmäinen joka räpäyttää saa tehdä työt. Voititko? Aloitetaan... Sinulla pitäisi nyt olla käden ulottuvissa partaveitsi, shavette tai perinteinen höylä sekä parranajoöljy, parrranajovoide/-saippuasuti ja kulho saippuan vaahdotukseen.

Vaahdotus & Levitys

Parranajovoide (Shave Cream)

Kastele kasvot ja partasuti vedellä. Purista sudista ylimääräinen vesi pois kädellä tai kevyesti ravistamalla. Ota sormenpäällinen parranajovoidetta ja ujuta se partasudin keskelle tai suoraan kulhoon. (Voit halutessasi vaahdottaa voiteen myös suoraan naamaan) Nyt vaahdotat partasudilla partavoiteesta vaahdokkeen vatkaamalla vauhdikkaasti. Lisää tilkka vettä kulhoon tai sutiin tarvittaessa. Huomaat kyllä kun vaahdoke on valmis (jos et kysy silloin äidiltäsi.) Levitä vaahdoke sudilla kasvoille pyörivin liikkein, kaikkialle missä karvoja kasvaa tai mistä ne aiot ajaa.

Parranajosaippua (Shave Soap)

Kastele kasvot ja partasuti vedellä. Purista sudista ylimääräinen vesi pois kädellä tai ravistamalla kevyesti. Lataa saippua sutiin pyörivin liikkein. Laita noin teelusikallinen lämmintä vettä kulhoon ja vaahdota saippua kulhossa pyörivin liikkein. Lisää tarvittaessa vettä kulhoon. Kun valmista, levitä vaahdoke sudilla kasvoille pyörivin liikkein, kaikkialle missä karvoja kasvaa tai mistä ne aiot ajaa.

Partaveitsi

Perinteet kunniaan. Partaveitsellä tarkoitetaan parranajoon valmistettua veistä, jonka terä taittuu sen kahvaosan sisälle. Partaveitsen terä on todella terävä ja vaatii käyttäjältä osaamista. Partaveitsen kahva voidaan valmistaa lähes mistä vain. Tyypillinen kahva on joko puuta tai muovia. Perinteisen partaveitsen käyttö vaatii opettelua ja aikaa, tämä vaatii rautaista reeniä ja luonnetta. Partaveitsi on tosiaan terävä heti paketista avattuna, mutta vaatii teroituksen ammattilaisella aina ennen parranajon aloittamista. Partaveitset ovat niitä "isältä pojalle" esineitä, käsityönä valmistetut teräksiset veitset nyt vaan tuppaavat kestämään.

Tehtiin oma video, tsekkaa se tästä!

Shavette

Shavette on partaveistä muistuttava veitsi, mutta suurin ero on terässä. Shavette veitset ovat nimittäin vaihtoteräisiä. Shavetella saat perinteisen partaveitsen tuntuman, tarkkuuden ja terä on aina iskussa. Dick Johnsonin valikoman shavetet ja perinteiset vaihtoterät käyvät kaikki ristiin, eli ei paineita et voi valita vääriä teriä. Shavetella on todella helppo ajaa parta, kaikki lähtee oikeasta otteesta kahvasta. Shavette on myös todella loistava väline parran rajojen viimeistelyyn, ai että mitä tarkkuutta 

 

Parranajo

Tartu partaveitseen oikeaoppisesti, kiristä ihoa toisella kädellä tarvittaessa ja sheivaa myötäkarvaan. Lisää vatkaamaasi vaahdoketta tarvittaessa, älä aja ihoa samasta kohtaa lisäämättä vaahdoketta. 

Viimeistely

Pese viimeisenä vedellä kasvot. Olet nyt yhtä äijä kuin vaarisi oli aikoinaan, eli aika vitun kova. Kuitenkaan kovienkaan äijien iho ei kestä parranajoa ilman pientä apua. Erinomainen vaihtoehto tässä vaiheessa on alunakiven kevyt hierominen kasvoihin. Alunakivi rauhoittaa ja desinfioi ihoa, hoitaa mahdollisia haavoja ja vähentää ärsytystä. Nyt tarvitset after shave tai muun ihoa kosteuttavan voiteen. Hiero valitsemasi voide kasvoille ja pelasta ihosi kuivumiselta.

Katso tästä koko parranajotuote valikoima!